Den Korte Avis | Apropos finanslovsforhandlingerne: Antallet af ikke-vestlige indvandrere på offentlige ydelser ydelse er eksploderet på ti år

 

Der er visse ting, regeringer uanset partifarve helst holder lav profil omkring.

 

Det gælder især på indvandringsområdet.

 

I øjeblikket diskuteres finanslov. Den grundlæggende uenighed kører her på skattelettelser contra velfærd, og det er der en grund til.

 

Der er ikke så mange penge at rutte med, da en betragtelig del af de danske velfærdspenge går til udlændinge med bopæl i Danmark.

 

Eksplosivt flere vestlige indvandrere på offentlige ydelser
Ikke-vestlig indvandring koster det danske samfund omkring 33 milliarder kroner, fremgår det af en analyse fra Finansministeriet.

 

Ifølge ministeriets analyse vil de offentlige finanser blive forbedret med omkring 20 milliarder kroner, hvis beskæftigelsesfrekvensen for indvandrere og efterkommere og fra ikke-vestlige lande kommer op på niveauet for personer af dansk oprindelse.

 

Læs også

Nu skal der ryddes op: Dansk Folkeparti vil udvise udlændinge, der har været på kontanthjælp i mere end tre år


Men det kan have lange udsigter. I løbet af blot ti år er antallet af ikke-vestlige indvandrere og deres efterkommere på offentlige ydelser steget eksplosivt.

 

Næsten halvtreds procent flere på fuld offentlige ydelser
I den ti-årige periode fra 2007 til 2016 er antallet af ikke vestlige indvandrere i alderen 16 – 64 år på fuld offentlig støtte minus SU steget fra 77.070 personer i 2007 til 114.208 personer i 2016.

 

Der her tale om en stigning på 48,2 procent.

 

I samme periode faldt antallet af danskere i samme aldersgruppe på fuld offentlig forsørgelse fra 678.260 i 2007 til 606.896 personer i 2016.

 

Der er her tale om et fald på 21 pct.

 

Af de 746.955 personer, som i 2016 var fuldtidsmodtagere af offentlige ydelser, udgjorde de ikke-vestlige indvandrere i alderen 16 – 64 år med de 114.208 personer i alt 15,2 procent af samtlige

Læs også

Nye tal: Hvis en af dine forældre har været på kontanthjælp, er der tre gange så stor risiko for, at du som ung selv ender på kontanthjælp


 

Førtidspensioner fylder meget
Over en fjerdedel af den offentlige støtte gik til førtidspensioner.

 

For de ikke-vestlige indvandreres vedkommende var i alt 31.346 personer på førtidspension. Det svarer til 27,4 procent af samtlige ikke-vestlige indvandrere og deres

 

Ligeledes i 2016 var i alt 172.180 danskere på førtidspension, og her udgjorde førtidspensionen således 28,4 procent af de samlede ydelser.

 

Finansministeriets analyse kan du læse her

 

Læs mere om offentlige ydelser her

 

Læs også

Alternativet holder hånden over dømte IS-krigere – se her hvordan

Læs den originale artikel her: Source link