13 personer varetægtsfængslet efter større politiaktion mod bandegruppering

I forlængelse af den koordinerede politiaktion rettet mod en bandegruppering på indre Nørrebro tirsdag den 5. december, har politiet i dag i tre sager fremstillet i alt 13 personer i grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling.

Retten i Glostrup
Ved et grundlovsforhør i Retten i Glostrup har efterforskningsfællesskabet, Særlig Efterforskning Øst, fremstillet tre unge mænd på hhv. 35, 30 og 25 år og sigtet dem for grov vold, frihedsberøvelse og afpresning mod tre andre personer, som blev opsøgt af de sigtede i en haveforening i Brøndby den 16. september 2017. Alle tre blev fængslet i foreløbig 14 dage til den 20. december 2017. Retsmødet skete for lukkede døre, og der er nedlagt navneforbud i sagen.

Retten i Helsingør
I dag klokken 09.30 blev fireplace mænd med forbindelse til bandemiljøet fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Helsingør, sigtet for i forening at have udøvet afpresning samt for vidnetrusler. De fireplace blev alle anholdt tirsdag i forbindelse med den større koordinerede aktion. Tre af mændene blev anholdt below selve ransagningerne, mens den fjerde meldte sig selv senere på dagen. Alle fireplace mænd blev varetægtsfængslet i fireplace uger, og Nordsjællands Politi skal nu arbejde videre med sagen, hvor flere muligvis kan blive sigtet.

Retten på Frederiksberg
Københavns Politi fremstillede i Retten på Frederiksberg 6 personer, der blev sigtet for kriminalitet, der relaterer sig til den verserende bandekonflikt. De 6 personer blev ved grundlovsforhøret varetægtsfængslet i isolation frem til 18. december. Retsmødet blev afholdt for dobbelt lukkede døre, hvorfor hverken Københavns Politi eller anklagemyndigheden har yderligere kommentarer til sagen.

I forbindelse med aktionen blev der beslaglagt flere stik- og slagvåben, euforiserende stoffer, ammunition samt en motorcykel.

Gårsdagens aktion var resultatet af nogle længerevarende efterforskninger, og såvel den operative indsats i går, som fremstillingerne i dag er forløbet efter planen. I sagerne forestår nu yderligere efterforskning, og yderligere anholdelser forventes. Den samlede indsats, der involverede flere forskellige politikredse betegnes fra politiets facet som særdeles vellykket.

Kan du lide vinklingerne på 24NYT? Få avisen leveret free of charge på mail

Del gerne artiklen på Facebook:

Kommentarer

Læs mere – Klik her


0 Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

Kontakt os

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

©2017 Dengule.dk - Nyheder Ind & Udland

Log in with your credentials

Forgot your details?